Asperges bij Poort van Loon

De oogst

Het asperge seizoen is al in volle gang. Heb jij ook al aspergebedden gezien langs de weg? Deze bedden zorgen ervoor dat de asperges beter groeien en dat het makkelijk is om ze te steken. Vaak zijn deze bedden afgedekt met folie. Dit zorgt ervoor dat de asperges beschermd worden tegen het licht, zo blijven ze mooi roomwit van kleur. 

Asperges worden met de hand gestoken, dit gebeurd vaak als de zon op komt. Zodra de kopjes van de asperges boven de grond uit komen, worden de asperges zo snel mogelijk geoogst, zodat ze niet scheuren of verkleuren. Asperges worden tot eind juni gestoken. U kunt bij ons tot en met 24 juni genieten van de lekkerste aspergegerechten.

strawberries, white asparagus, food-6108520.jpg

Het verschil tussen witte en groene asperges

Witte asperges hebben een fijnere en mildere smaak dan groene asperges. Groene asperges hebben een ‘pittige’ smaak en ze zijn een stuk steviger. De witte asperge wordt geoogst als de groente nog geheel onder de grond zit. Bij de groene asperge vindt de oogst plaats wanneer de asperge al iets boven de grond uitsteekt. Het kleurverschil ontstaan door zonlicht. 

vegetables, asparagus, potatoes-7099928.jpg

Asperges en gezondheid

Trek gekregen? Dat snappen we!

Asperges zitten vol met vitaminen, zoals vitamine K, C, B1 en B2. Daarnaast werkt de groente ook bloedzuiverend. De stof asparagine werkt bevorderend voor een lage bloeddruk. De asperge is dus echt superfood! Er is geen ander voedingsmiddel dat zo weinig calorieën bevat en tegelijkertijd goed is voor zoveel vitaminen en voedingsstoffen. 

Ook dit jaar serveren we de geliefde klassiekers én bieden we een 3-gangen asperge menu aan vol verassingen! Ben jij benieuwd naar de volledige asperge menukaart van 2024? Klik dan op onderstaande button.

"Wist je dat de langste witte asperge ooit gestoken 3,11 meter lang is?"